مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی خبر داد :

راه اندازی 4 طرح بانکداری الکترونیک در آینده ای نزدیک

نشست خبری حکیمی مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی پیرامون گزارش صد روزه بانک مرکزی در بخش نظامهای پرداخت و ایجاد درگاه اینترنتی واحد با حضور جمعی از خبرنگاران رسانه های جمعی در بانک مرکزی برگزار شد .
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی ، ناصر حکیمی ضمن اشاره به طرح های در حال راه اندازی بانک مرکزی طی چند ماه آینده، اظهار داشت : اولین طرح این بانک که طی 4 الی 5 ماه آینده راه اندازی خواهد شد ، طرح ایجاد درگاه اینترنتی واحد است.
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات با تاکید بر اهمیت راه اندازی درگاه اینترنتی واحد افزود : توجه بانک مرکزی در زمینه مقابله با جعل سایتها و درگاههای اینترنتی، موجب شد تا این بانک از یک سال پیش تاکنون با راه اندازی شاپرک ، مبادرت به آماده سازی زیرساخت‌ اجرای این طرح نماید . 
وی با ذکر این مطلب که در طرح ایجاد درگاه اینترنتی واحد تنها از یک آدرس اینترنتی برای انجام کلیه امور استفاده خواهد شد، گفت : فرایند انتقال درگاه های متعدد به درگاه واحد شاپرک با هماهنگی برخی شرکت ها و شبکه بانکی از 15 آذر ماه به صورت آزمایشی آغاز و از دی ماه سال جاری به صورت کامل به بهره برداری خواهد رسید .
حکیمی با تاکید بر لزوم اطلاع رسانی کامل در این زمینه، اعلام کرد : به ازای هر یک از بانکها، درگاه های مجاز متعددی وجود دارد و این موضوع حفظ و به یاد سپردن آدرس هر یک از این درگاه ها را برای عموم افراد جامعه دشوار ساخته است .
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات خاطرنشان ساخت : در همین راستا بانک مرکزی با راه اندازی درگاه اینترنتی واحد ، تمامی درگاه های مجاز بانک های دیگر را بر روی یک درگاه تحت عنوان shaparak.ir قرار خواهد داد .
حکیمی انتشار اوراق مشارکت الکترونیکی را دومین طرح بانک مرکزی خواند و گفت :‌در حال حاضر اوراق مشارکت به صورت کاغذی همراه با کوپن سود انتشار می یابد که مشکلات بسیاری را برای مردم در نگهداری و مراجعات مکرر به شعب بانکها فراهم آورده است . لیکن تا پایان سال یک یا دو سری اوراق مشارکت الکترونیکی منتشر خواهد شد که در صورت موفقیت‌آمیز بودن طرح ، انتشار آن ادامه خواهد یافت.
وی در ادامه ، پیرامون ویژگیهای این اوراق گفت : این اوراق بانام بوده و موضوع نگهداری ، مفقود شدن و مباحث امنیتی آن مرتفع گردیده  و پرداخت سود نیز  به صورت خودکار به حساب مشخص شده توسط فرد انجام می‌گیرد .
حکیمی با اشاره به این مطلب که سامانه نماد و گواهی امضای دیجیتال ، سومین طرح در دست اجرای بانک مرکزی است ، اظهار داشت : این طرح که از بهمن ماه امسال راه اندازی خواهد شد مربوط به تراکنش های بالای 15 میلیون تومان در فضای مجازی است و جزء تراکنش های مهم تلقی می شود .
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات در ادامه خاطرنشان کرد : سامانه نماد و گواهی امضای دیجیتال بیشتر برای مشتریان تجاری بوده و در تراکنش های بالا مورد استفاده قرار خواهد گرفت و امنیت و اطمینان از نقل و انتقال را ارتقاء و افزایش می‌دهد.
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات در ادامه سخنان خود با اشاره به طرح چکاوک و ارائه توضیحاتی در این رابطه افزود : سامانه چک و اسناد وصولی کاغذی (چکاوک ) در راستای الکترونیکی کردن مبادلات چک در داخل کشور صورت می گیرد .
حکیمی با اشاره به تمرکز و راه اندازی این سامانه تا اواخر فروردین ماه سال 93 در تمامی بانکها و شعب آنها ، گفت : لاشه چک در این طرح مبادله نمی شود ، بلکه تصویر چک ارسال می گردد و در این بخش است که بحث امضای دیجیتالی اهمیت پیدا کرده و تمامی شعب به این امکان مجهز خواهند شد .
وی درخصوص مولفه های مهم چکاوک گفت : اندازه و ابعاد چک در این طرح با سازمان استاندارد هماهنگ شده و ضمن بررسی و سفارشی کردن براساس  استاندارد ISO  برای انواع چک های بانکها به اجرا در خواهد آمد .
حکیمی خاطرنشان ساخت :‌ با توجه به وجود دسته چک های متعدد بانکها ، حدود یک سال برای جایگزینی دسته چک های جدید با انواع قدیمی آن، زمان لازم است .
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات با تاکید بر دگرگونی فرایند صدور دسته چک با اجرای طرح چکاوک تصریح کرد: با اجرای این طرح، میزان مراجعه حضوری مردم به شعب به حداقل می رسد ، آدرس دارندگان دسته چک کنترل ، امکان صدور چک‌های بلامحل و سوء استفاده از چک کمتر می گردد و حجم زیادی از کارهای مربوط به باجه کلر بانکها به انجام می‌رسد . 
ایشان همچنین درخصوص فرایند صدور دسته چک و نحوه استعلام آن در طرح چکاوک ، اظهارداشت : در این طرح، مراجعه به شعبه و خواباندن چک در حساب تا رسیدن به باجه کلر انجام می شود . لیکن این طرح مراحل بعد از باجه کلر را کاملا متحول می‌سازد . در این طرح به جای ارسال لاشه چک به بانک مقصد ، تصویر چک به بانک مقصد ارسال شده و پس از انجام امور مربوطه از همین طریق به بانک مبدا‌ باز می گردد .
وی نکته قابل ذکر در این طرح را این گونه بیان کرد : در سامانه چکاوک تفاوتی میان چک های صادره تهران، شهرستان یا حتی بانکهای مختلف وجود ندارد و با اجرای این طرح، شیوه واحدی در صدور و نقل و انتقال بر مبنای چک در سراسر کشور بوجود خواهد آمد .
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات در خاتمه به سئوالات مطروحه خبرنگاران حاضر در جلسه پاسخ‌ داد .



تعداد بازديدها:   6,283