آیت‌الله موسوی‌ بجنوردی؛

نظام بانکی ایران ربوی نیست

نظام بانکی ایران ربوی نیست

ربا در اسلام بر دو نوع است: ربای معاملی و ربای قرضی. آن چیزی که در بانکداری ما نیاز به توجه و بررسی دارد، ربای قرضی است.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران؛ آیت‌الله موسوی ‌بجنوردی در بيست و پنجمين همايش بانکداري اسلامي گفت: قدرت خرید پول ملی متناسب با افزایش نرخ تورم کاهش پیدا کرده و اسکناس مانند طلا و نقره نیست که ارزش ذاتی داشته باشد و تنها نشانه قدرت خرید است.
وی ادامه داد: ما در سال‌های مختلف شاهد نرخ تورم تا 45 درصد هم بوده‌ایم اما اگر در این سال‌ها ، برای مدتی وامی را پرداخت نکردیم متناسب با این تغییرات از ما جریمه تأخیر دریافت شده است.
آیت‌الله موسوی ‌بجنوردی با بیان این که امروزه ما در نظام بانکی خود ربا نداریم، تصریح کرد: ربا به این صورت است که قرض‌دهنده هنگام دادن قرض به قرض‌گیرنده شرط می‌کند اضافه بر قدرت خرید پول اولیه را از او دریافت کند، درحالی‌که در واقعیت در سررسید اگر نرخ تورم 30 درصد باشد، باید به میزان نرخ تورم بازپرداخت شود و بنا به فرموده رسول گرامی اسلام، "کسي که از پرداخت تسهيلات سود کند، ربا خورده است" اما؛ بانک ها از پرداخت تسهيلات سود دريافت نمي کنند فقط به خاطر نرخ تورم ، پول بيشتري مي گيرند و همان قدرت خرید را دریافت کرده اند.
وی تاکید کرد: تنها اگر بانک بیش از نرخ تورم سود بگیرد، آنجا ربا مطرح می‌شود و اگر تورم پایین آمد بانک‌ها باید به تناسب تورم سود کمتری دریافت کنند.
آیت‌الله موسوی ‌بجنوردی با بیان این که نرخ تورم در حال حاضر بین 23 یا 24 درصد است و بانک‌ها براساس گفته رئیس کل بانک مرکزی 23 درصد از وام‌های قرضی سود می‌گیرند، پس این ربا نیست، افزود: اگر بانک‌ها وام بدهند و با نرخ تورم فعلی 23 درصد سود بگیرند در واقع اصل سودشان را دریافت کرده‌اند و اگر کمتر از میزان تورم سود دریافت کنند به بیت‌المال خسارت وارد شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد : ریاست برخی افراد مانند آقای سیف در بانک مرکزی یک فرصت خوب است . آقای سیف مدتی در بحرین بود و چنان نظام بانکداری بحرین را متحول و مرتب کرد که خود بحرینی‌ها از خدمات ایشان تعریف  می کردند .



تعداد بازديدها:   5,503