تصمیمات جدید برای بخش مسکن

مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی در تشریح مصوبات اخیر شورای پول و اعتبار گفت: در طول دولت یازدهم بیشترین کار کارشناسی بانک مرکزی در بخش مسکن انجام شده و بانک مرکزی نهایتاً براساس سه رویکرد گزارش خود را ارائه کرد.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سید علی اصغر میر محمد صادقی، مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی صبح امروز با اشاره به سه رویکرد بانک مرکزی در خصوص حل مشکل مسکن اظهار داشت: رویکرد اول اتمام طرح‌های نیمه‌تمام مسکن مهر است که حدود 500 هزار واحد بود. رویکرد دوم نیز کمک به بازسازی بافت‌های فرسوده برای استفاده افراد با درآمد پایین و رویکرد سوم نیز ایجاد تحرک در بخش مسکن و رونق این بخش بود.
میرمحمدصادقی با تاکید بر اینکه در تمامی تصمیمات اتخاذشده قرار نیست منبع جدیدی از بانک مرکزی تزریق شود، افزود: بر اساس این مصوبه، سقف فردی تسهیلات با هدف تسریع در امور تکمیل و فروش اقساطی حداکثر تا 300 ميليون ريال افزایش یافت. پیش‌تر تسهیلات ساخت مسکن در قالب صندوق پس‌انداز بانک مسکن به گونه‌ای بود که در زمان مشارکت برای ساخت حدود 30 میلیون تومان وام در نظر گرفته می‌شد که این دوره دو تا سه ساله بود اما بعد از آن که دوره اقساطی شروع می‌شد، می‌باید فاصله‌ی بین وام 25 میلیونی تا سقف 30 میلیون تومان از سوی متقاضی به یکباره پرداخت می‌شد اما در مصوبه اخیر ، شورای پول و اعتبار تصمیم گرفت وام را به 30 میلیون تومان افزایش دهد تا دیگر دریافت‌کننده ناچار نباشد فاصله پنج میلیون تومانی را به صورت نقد بپردازد. در این حالت سود این تسهیلات نیز به همراه 30 میلیون تومان سرشکن و تقسیط خواهد شد.
وی تکمیل و واگذاری واحدهای مسکن مهر را از اولویت‌های دولت یازدهم دانست که بناست تا پایان سال 94 آن را به اتمام رساند،عنوان داشت: طرح های نیمه تمام مسکن مهر با اولویت پیشرفت فیزیکی بالا می‌تواند به جای تسهیلات 250 میلیون ريالي از 300 میلیون ريال استفاده کند. این طرح کمک می‌کند طرح‌های نیمه‌تمام به اتمام رسیده و به مردم واگذار شود.
مدیرکل اعتبارت بانک مرکزی با برشمردن حدود 800 هزار واحد به عنوان بخش ناتمام مسکن مهر در کشور تصریح کرد: بانک مرکزی براساس توافقات صورت گرفته با وزارت راه و شهرسازی، تسهیلات این بخش را برای 500 هزار واحد درنظر گرفته که علاوه بر بانک مسکن، برای سایر بانک‌های عامل که تعهد پرداخت تسهیلات مسکن مهر را برعهده داشتند، نیز قابل اجراست.
وی تعهدات بانک مرکزی را مبلغ 500 هزار میلیارد ریال اعلام کرد که قبلا به بانک مسکن اختصاص پیدا کرده و افزود: 450 هزار میلیاردریال این تعهدات در قالب تزریق نقدینگی بوده و 50 هزار میلیارد ریال به صورت وصولی‌هایی است که از سال گذشته شروع به دریافت آن شده است.
این مقام بانک مرکزی پیش بینی‌ وصولی‌های صورت گرفته را براساس این طرح، سالانه حداقل 18 هزار میلیارد ریال دانست . ضمناً شورای پول و اعتبار با هدف تحرک در بخش مسکن و نوسازی بافت‌های فرسوده و با عنایت به مصوبه اخیر هیئت وزیران سقف‌هاي فردي 500، 400 و 300 ميليون ريال به ترتيب براي کلان شهرها،‌ مراکز استان و شهرهاي با جمعيت بالاي 200هزار نفر و ساير شهرها براي ساخت واحدهاي مسکوني بافت‌هاي فرسوده مصوب کرد.
میرمحمد صادقی همچنین خبر از ابلاغ این مصوبه به بانک‌ها تا هفته آینده داد و گفت: با ابلاغ مصوبه شورا، این تسهیلات با معرفي متقاضي از سوي وزارت راه وشهرسازي به بانک عامل پرداخت می شود تعداد تسهیلات اعطایی در این قالب، 1800 هزار فقره است که طی 6 سال پرداخت می‌شود که بر این اساس  برای سال جاری نیز تعداد 300 هزار فقره درنظر گرفته شده است.
وی با تاکید بر لزوم اختصاص مبلغی به عنوان وام جعاله عنوان داشت: یکی دیگر از مصوبات شورای پول و اعتبار درخصوص افرادی است که در بافت های فرسوده زندگی می‌کنند و قصد نوسازی دارند که مبلغی به عنوان ودیعه مسکن درقالب جعاله به منظور تأمين ودیعه  مسکن در زمان ساخت مسکن پرداخت می شود. این رقم برای شهرهای کوچک بالای 200 هزار نفر 100 میلیون ریال، مراکز استان‌ها 150 میلیون ریال و برای کلان شهرها این مبلغ تا سقف 200 میلیون ریال با سود 22 درصد که 10 درصد آن به عنوان یارانه توسط دولت پرداخت می‌شود.   

رکورد وام ازدواج
میرمحمد صادقی در ادامه از اختصاص یک میلیون فقره وام ازدواج در 9 ماهه سال جاری خبرداد و تصریح کرد: در تیرماه سال جاری 1 میلیون و 200 هزار نفر در صف دریافت وام قرض‌الحسنه ازدواج بودند که سالانه یک میلیون نفر به این تعداد افزوده می‌شود. بانکهاي عامل از اول سال تا تاریخ 15 دی‌ماه به حدود یک میلیون نفر وام ازدواج پرداخت نموده اند.
وی با اشاره به صف 560 هزار نفری دریافت تسهیلات افزود: در هفته‌های آتی بانک‌های پاسارگاد و مؤسسه اعتباري کوثر مرکزي نیز به سامانه وام قرض الحسنه ازدواج متصل می‌شوند و با اتصال این دو بانک تعداد بانک‌ها و موسساتی که این خدمات را به مردم کشور ارائه می‌کنند به 21بانک  می‌رسد.
براساس آمار موجود، فقط 146 هزار نفر از متقاضیان مربوط به قبل از سال 93 می باشند.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی آمار تسهیلات پرداختی بانک ها در بخشهای اقتصادی در سال 93 را 207 هزار میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: براساس برنامه ریزی صورت گرفته برای امسال که رقم 280 هزار میلیارد تومان بود،80 درصد آن محقق شده که این رقم نسبت به سال گذشته از رشد 35 درصدی برخوردار است.
وی با اشاره به سهم 80 درصدی از تسهیلات بانکی فوق به بخش سرمایه در گردش صنعت اشاره نمود.ضمنا رقم 7754 میلیارد ریال برای پرداخت تسهیلات حوادث غیرمترقبه در سال جاری درنظر گرفته شده که نرخ کارمزد آن در روستاها 4 درصد و در شهرها 5 درصد است.



تعداد بازديدها:   4,448