رییس کل بانک مرکزی:

بنیه بانک‌ها باید تقویت شود

بنیه بانک‌ها باید تقویت شود

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به این که نظام بانکی متناسب با رشد، شکوفایی و بزرگ شدن اقتصاد ایران پس از انقلاب، توسعه نداشته است، تاکید کرد: منظور از توسعه نظام بانکی، افزایش تعداد بانک و شعبه نیست؛ بلکه بنیه بانک‌های موجود باید تقویت شود.
به گزارش روابط‌عمومی بانک‌مرکزی جمهوری اسلامی ایران، ولی اله سیف، رییس‌کل بانک‌مرکزی صبح سه‌شنبه در مراسم رونمایی از حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم با انتقاد از بانک‌محور بودن اقتصاد ایران اظهار داشت: بار اصلی تامین مالی بنگاه‌ها در اقتصاد بر دوش بانک‌ها است ولی متاسفانه با بروز مشکلات فعلی، از جمله کمبود نسبت کفایت سرمایه، منابع بانک‌ها محدوده شده است؛ درحالی که این منابع می بایست به فعالیت‌های مثبت اقتصادی و بنگاه‌های کوچک و سرمایه‌گذاری‌های کوتاه مدت اختصاص یابد.
سیف سال 94 را سالی سخت با شرایط ویژه ارزیابی کرد و با اشاره به دستاورد‌های دولت یازدهم در کنترل تورم و کاهش آن افزود: کشور در شرایط اقتصادی خاصی قرار گرفته و تاکید ما در این شرایط، حفظ این دستاورد‌ها و استمرار آن‌ها است. دستاورد‌هایی از جمله کنترل تورم و ورود آن به سیر نزولی، کنترل نوسانات بازار ارز، انضباط پولی و مالی و رشد اقتصادی پس از 8 دوره رکود که در سال جاری به صورت جدی دنبال می‌شود.
وی با تاکید بر این که تصمیمات به موقع و درست می‌تواند موجب تسریع در بهبود شاخص‌ها شود، تصریح کرد: بخش مسکن، جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد داشته و محرک آن است. بانک‌مرکزی نیز با دریافت اهمیت این موضوع و با پیگیری‌های وزارت راه و شهرسازی و با تایید شورای پول و اعتبار اقدام به راه‌اندازی صندوق مسکن یکم کرد.
رئیس شورای پول و اعتبار بازگشت به بانک‌های تخصصی و توسعه‌ای را مهم دانست و گفت: بانک مسکن باید به زمینه اصلی فعالیت خود در حوزه مسکن بازگردد. این افتخار نیست که همه بانک‌ها وارد همه حوزه‌ها شوند و کارهای مشابه انجام دهند.
وی با اظهار امیدواری به اینکه این صندوق بتواند به صورت خودکفا فعالیت خود را ادامه دهد و زمینه خانه‌دار شدن مردم را فراهم کند، اظهار کرد: ویژگی‌های این صندوق در دوره‌های 5 ساله مورد بازنگری قرار می‌گیرد تا با بررسی مسائل جاری، خود را با مقتضیات روز انطباق دهد.

پول بانک‌ها حیات خلوت دولت نیست
عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از این مراسم با تاکید بر اینکه پول‌های مردم نزد بانک‌ها امانت است و دولت نباید چشم داشتی به آن‌ها داشته باشد، گفت: تسهیلات تکلیفی برای بانک‌ها، خیانت در امانت است، زیرا مداخله در فرآیند قرارداد بین بانک‌ها و مردم به شمار می‌رود.
آخوندی با تاکید بر اینکه بانک مسکن باید به فعالیت‌های توسعه‌ای و تخصصی خود برگردد، اظهار داشت: برنامه ما برای مسکن باید به نحوی باشد که اگر از مسئولی پرسیده شود چطور می‌توان خانه دار شد، بدون لکنت بتواند پاسخ  بدهد و مردم بدانند که برای خانه‌دار شدن، باید چگونه پس‌انداز کرده و صاحب خانه شوند.
وی با مهم شمردن به‌ سازی و نوسازی بافت‌های فرسوده شهری گفت: حمایت از سرمایه‌گذاران و نحوه تامین منابع مالی ساکنان و افزایش کیفیت واحدها از جمله مواردی است که باید به آن توجه شود. بنابراین، ما در بافت فرسوده نیاز به راه‌حل ویژه‌ای داریم.
آخوندی، اوراق بهادار متکی به بازپرداخت اقساط مسکن را کمکی به تامین مالی این بخش عنوان کرد و گفت: وام 80 میلیونی برای خانه‌دار شدن طبقه متوسط جامعه ایران به افراد فاقد مسکن ارائه شده است و امیدواریم در ماه‌های آتی برای گروه‌های درآمدی مختلف، مدل‌های اقتصادی در حوزه نظام درآمدی داشته باشیم.
گفتنی است صندوق پس‌انداز مسکن يکم ويژه خانه‌اولي‌ها با هدف اعطاي تسهيلات خريد و ساخت واحد مسکوني افتتاح مي‌شود. سقف اين وام در تهران 80 ميليون تومان، در شهرهاي بالاي 200 هزار نفر جمعيت  60 ميليون تومان و براي ساير مناطق شهري (بالاي 20 هزار نفر) 40 ميليون تومان است.
حداقل متوسط موجودي براي وام 80 ميليوني 13 ميليون و 500 هزار تومان، براي وام 60 ميليوني 10 ميليون تومان و براي وام 40 ميليوني 6 ميليون و 700 هزار تومان است. بنابر اين دستورالعمل، نرخ سود اين تسهيلات، در حال حاضر 14 درصد و زمان بازپرداخت آن 12 سال ( 144 ماه) خواهد بود.



تعداد بازديدها:   4,374