روابط عمومي بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران اعلام کرد:

رئيس کل بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران به اتفاق هيات همراه براي شرکت در سي و ششمين اجلاس هيات مديره اتحاديه پاياپاي آسيا عازم بنگلادش شدند

 

روابط عمومي بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران اعلام کرد:
     آقای دکتر شیبانی رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به اتفاق هیات همراه  برای شرکت در سی وششمین اجلاس هیات مدیره اتحادیه پایاپای آسیا در تاریخ 23/2/86 به کشور بنگلادش عزیمت خواهند نمود.
اتحادیه پایاپای آسیا( ACU) به ابتکار سازمان اسکاپ( کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل برای منطقه آسیا و اقیانوس آرام )درسال 1974 تاسیس گردید. در واقع طی دهه 1960 سازمان یادشده به منظور توسعه  تجارت میان کشورهای واقع در منطقه، تلاشهای گسترده ای را آغاز نمود و در دسامبر سال 1970 در اجلاس وزیران اسکاپ در  کابل درخصوص سه موضوع زیر به تفاهم رسید:
       1-توسعه همکاریهای بازرگانی و بسط تجارت میان کشورهای منطقه،
       2 -توسعه همکاریهای پولی،
      3-تاسیس بانک ذخیره آسیا بمنظور اعطای کمکهای ارزی کوتاه مدت به کشورهای عضو.
 درسال 1974 درارتباط با توسعه همکاریهای پولی، بانکهای مرکزی ایران، سری لانکا، هندوستان، پاکستان، نپال و بنگلادش قرارداد تاسیس اتحادیه را امضاء نمودند. در سال 1977 و 1999 به ترتیب بانکهای مرکزی میانمار ( برمه سابق) وبوتان به عضویت اتحادیه درآمدند و تعداد اعضاء آن بالغ بر هشت کشور گردید. در حال حاضر از برخی کشورهای دیگر هم دعوت شده که بزودی به این اتحادیه  می پیوندند.
 با آماده شدن آئین نامه اجرایی(PROCEDURE RULES) وتائید بانکهای مرکزی عضو در مورد روش ثبت حسابها و طریقه تسویه، در نوامبر 1975 انجام معاملات در داخل مکانیزم اتحادیه آغاز گردید.
 بانکهای مرکزی و مقامات پولی کشورهای عضو و وابسته به اسکاپ بمنظور تسویه چند جانبه پرداختهای مربوط به معاملات جاری بین المللی و بسط تجارت و توسعه همکاریهای پولی میان خود قرارداد اتحادیه را با توجه به نکات ذیل امضاء نمودند:
     -  از آنجائیکه استفاده از پولهای ملی در تسویه معاملات جاری بین المللی در داخل منطقه موجب کاهش استفاده از پولهای خارج از منطقه خواهد شد،
     - و با اعتقاد به اینکه ترتیبات تسویه منطقه ای باید بنحوی برقرار و عملی شود که مخالفت و تضادی با اصول تجارت و پرداختهای چندجانبه بین المللی نداشته باشد، لذا، براساس اصول زیر، اعضاء به توافق رسیدند:
      الف- فراهم آوردن تسهیلات برای تسویه چندجانبه پرداختهای مربوط به معاملات جاری بین المللی میان کشورهای عضو.
      ب- تشویق استفاده از پول کشورهای عضو در معاملات جاری میان خود ودرنتیجه صرفه جویی در استفاده از ذخائر ارزی اعضاء.
     ج -تشویق همکاریهای پولی و تقویت روابط بانکی میان شرکت کنندگان و درنتیجه کمک به توسعه بازرگانی و فعالیتهای اقتصادی میان کشورهای منطقه آسیا و اقیانوس آرام.

براساس مقررات بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، واردکنندگان کالا از کشورهای عضو اتحادیه می توانند ارزش اعتبارات اسنادی را به پول ملی پرداخت نمایند و صادرکنندگان ایرانی نیز می توانند از تمام امتیازات ترجیحی که بانک مرکزی برای صادرات به سایر کشورها قائل است برای صادرات به اعضاء اتحادیه استفاده نمایند.
اتحادیه پایاپای آسیا ACU تنها اتحادیه و تنها تجربه همکاری پولی در منطقه آسیا و نمونه منحصر به فرد آن از نظر موفقیت همه جانبه در بین اتحادیه های موجود در سه منطقه آسیا، آفریقا و امریکا می باشد. گزارشهای تهیه شده از سوی UNCTAD درزمینه فعالیتهای اتحادیه ها و ترتیبات پرداخت چندجانبه و پایاپای در مناطق سه گانه مذکور که جهت بررسی در اجلاس سال 1994 اتحادیه های مذکور و مقامات پولی کشورهای مربوطه ارائه گردید، براین مطلب صحه گذاشته است.
در مکانیزم تسویه و پرداختهای چندجانبه ACU که براساس آن اعضاء مبادرت به اعطای اعتبار مشروط و نامحدود وارداتی به مدت 2 ماه یکدیگر می نمایند، علاوه بر دلار پولهای ملی کشورها برای پرداخت و تسویه
می تواند مورداستفاده قرار گیرد. اعتبارات اسنادی وسایر وسایل پرداخت جهت انجام مبادلات نیز می تواند به ارزهای ملی قیمت گذاری شده لکن به هنگام تسویه حسابها فیمابین بانکهای مرکزی، مبالغ پرداختی به ارزهای جهانروا صورت می گیرد.
شایان ذکر است در این کنفرانس گزارش تجارت و تسویه حساب های بین اعضاء ارایه می شود، سپس روسای کل بانک مرکزی عضو وضع اقتصادی کشور خود را گزارش کرده و سرانجام مشکلات روابط اقتصادی به بحث و بررسی گذاشته می شود. سپس مذاکرات دوجانبه بین روسای کل بانک های مرکزی انجام می شود.
این کنفرانس هر سال در یک کشور عضو برگزار می شود.

 

 

 



تعداد بازديدها:   7,161