ایران مبدع قانون عملیات بانکی بدون ربا

ایران مبدع قانون عملیات بانکی بدون ربا

   نقد و بررسی سه دهه بانکداری بدون ربا در ایران و جهان محور اصلی بیست و پنجمین همایش بانکداری اسلامی می‌باشد.
به گزارش روابط عمومي بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران، دکتر رضوی رييس موسسه عالي بانکداري ايران با بیان اینکه بانکداری اسلامی در اول فروردین سال 1363 در ایران اجرایی شد گفت:از این تاریخ کلیه عملیات بانکداری در ایران به صورت فراگیر در قالب قانون عملیات بانکی بدون ربا اجرایی شد.
وی در این خصوص ادامه داد: در این سه دهه برخی کشورهای اسلامی و حتی غیراسلامی از ایران جلو افتاده و این اتفاق با استفاده از تحقیق و پژوهش در زمینه  توسعه دانش بانکداری اسلامی صورت گرفته ‌است.
رییس مؤسسه عالی بانکداری ایران گفت: کشور ما جزو کشورهاي پيشرو در زمینه  اجرای بانکداری  بدون ربا به شمار مي‌رود و به همین علت امید است بابهره گيري از متخصصین حوزه و دانشگاه بتوانیم قوانین این حوزه را خوب بازنگری کرده و خلاء های آن را پرکنیم.
دکتر رضوی اظهار داشت: کشورهای اسلامی مانند پاکستان، مالزی، اندونزی، قطر، بحرین، امارات و ...  و حتی کشورهای غیراسلامی مانند سوئیس، آمریکا، لوکزامبورگ نیز در این زمینه فعالیت‌های گسترده‌ای انجام می‌دهند.
 رئیس موسسه آموزش عالی بانکداری ایران با بیان اینکه دو مجله Euromoney و The Banker مرجع مالی معتبر برای بانکداری در جهان به‌شمار می‌روند، گفت: با مراجعه به این مجلات معروف می‌توانید سودآوری بانکهای اسلامی و غیراسلامی را از محل خدمات مالی اسلامی مطالعه نمایید.
وی ادامه داد: در کل 742 مرکز دانشگاهی و غیردانشگاهی در دنیا مبادرت به آموزش بانکداری اسلامی می‌نمایند و هم اکنون مدرسه تابستانی دانشگاه «دورهم‌» انگلستان درحال برگزاری کلاسهای بانکداری اسلامی است.
دکتر رضوي سه محور فرعی این همایش را آسیب‌شناسی تجربه سه دهه اجرای قانون عملیات بانکی بدون ربا ، راهکارهای بهبود عملیات بانکداری بدون ربا و برنامه‌ریزی بانکداری اسلامی برای آینده عنوان کرد.
گفتني است؛ بيست و پنجمين همايش بانکداري اسلامي روزهاي دهم و يازدهم شهريورماه سال جاري با حضور مقامات اقتصادی و اساتید حوزه و دانشگاه و تنی چند از پژوهشگران این رشته از خارج کشور در مرکز همايشهاي صداو سيما برگزار خواهد شد.
 



تعداد بازديدها:   3,703