قائم مقام بانک مرکزی تاکید کرد

شبکه بانکی به مسئولیت اجتماعی خود در قبال آسیب دیدگان زلزله عمل کند/ اولویت ویژه بنگاه های کوچک و متوسط استان کرمانشاه

انتظار می رود نظام بانکی با تمام توان خود، در یاری رساندن زلزله زدگان در استان کرمانشاه حضور فعالانه داشته باشد و به مسئولیت اجتماعی خود در این باره عمل کند. همچنین با توجه به نامه رییس کل بانک مرکزی درخصوص حمایت از بنگاه های کوچک و متوسط، میتوان اولويت ويژه‌ای را براي بنگاه های کوچک و متوسط این استان درنظر گرفت.

به گزارش روابط عمومي بانك مركزی، قائم مقام این بانك که صبح امروز در محل ساختمان بانک پارسیان و در جمع مديران عامل و اعضای هیأت مدیره بانك ها و موسسات اعتباری سخن می‌گفت ضمن ابراز همدردي با بازماندگان اين حادثه ناگوار گفت: طي روزهای اخير تصميماتی از سوی هيات محترم وزيران در این باره، اتخاذ و تكاليفی نیز برای شبكه بانكی تعيين شده است كه اميدواريم با عملیاتی شدن این تصمیمات، شاهد بهبود شرایط زندگی در مناطق آسیب دیده باشیم.

 

دکتر كميجانی با اشاره به مصوبه 1214 آبان ماه 11131916 دولت در خصوص زلزله زدگان تصريح كرد: هيات وزيران در دو بخش تصميمات مهمي را اتخاذ كرده است كه بخشی از آن به كمك هاي بلاعوض دولت مرتبط می شود. براين اساس دولت، بیش از  12 هزار و 181010 ميليارد ریال کمک بلاعوض برای بازسازی مناطق مسكونی و شهری و تعميرات خدماتی در نظر گرفته است.

مقام مسئول بانك مركزی با اشاره به تكليف مشخص شده از سوي هيات دولت براي شبكه بانكي عنوان كرد: دولت با هدف ساخت و تعمیر مسكن شهری و روستايی و نيز تامين منابع براي تهيه لوازم خانگی، اعطای مبلغ 17 هزار و 161715 ميليارد ريال تسهیلات را برعهده نظام بانكی گذاشته و بانک مرکزی، این موضوع را به شبکه بانکی ابلاغ کرده است.

وی همچنين درخصوص نرخ سود و كارمزد تعیین شده برای اين تسهيلات عنوان كرد: سود و كارمزد تعيين شده براي اين تسهيلات 14 درصد برای مناطق روستايی و 15 درصد برای مناطق شهری است. البته پرداخت مابه التفاوت نرخ اين تسهيلات با نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار را دولت تعهد كرده است.

قائم مقام بانک مرکزی با بیان اینکه تکالیف تعیین شده از سوی هیأت محترم وزیران در قالب 4 بند به بانک مرکزی ابلاغ شده است، افزود:‌ در این زمینه، بازسازی اماکن مسکونی روستایی به تعداد 11 هزار واحد و با سقف تسهیلات برای هر فقره 250 میلیون ریال با دوره بازپرداخت پانزده ساله، بازسازی 4500 واحد اماکن مسکونی شهری تا سقف هر فقره 350 میلیون ریال با دوره بازپرداخت پانزده ساله، تعمیر 15 هزار واحد از اماکن مسکونی شهری و روستایی و تجاری تا سقف تسهیلات 120 میلیون ریال برای هر فقره و با سود و کارمزد پنج درصد و بازپرداخت هفت ساله و نیز تأمین 15 هزار و 500 فقره تسهیلات قرض الحسنه تا سقف 100 میلیون ریال برای تأمین هزینه لوازم خانگی و سایر هزینه های ضروری با دوره بازپرداخت پنج ساله برعهده شبکه بانکی گذاشته شده است.

به گفته كميجاني سهميه بانك های ارايه دهنده تسهيلات از سوی كميسيون اعتباري بانک مرکزی برای بانك هاي سپه، ملي، تجارت، صادرات، مسكن، كشاورزي و ملت تعيين و در تاریخ 27 آبان ماه ابلاغ شده است.

مقام مسئول بانك مركزی با تاكيد بر اينكه بدهی و چك های برگشتی نبايد مانعي در اعطای تسهيلات به آسیب دیدگان این حادثه باشد، عنوان كرد: براين اساس از بانك ها تقاضا می شود به طور شايسته خدمات و تسهيلات را به افراد و هم وطنانی كه از سوی بنياد مسكن انقلاب اسلامی معرفی می شوند، ارايه كنند. همچنين با چنين رويكردی، كميسيون اعتباری بانك مركزی در دو بند و در تاريخ 1215 آبان ماه سال جاری مقرر کرد افرادی که تسهيلاتي را قبل از وقوع حادثه زلزله دريافت كرده‌اند، به مدت دو سال امهال شود.

اين مقام مسئول بانك مركزی با اشاره به بند ديگر مصوبه كميسيون اعتباري بانك مركزي درباره زلزله زدگان استان كرمانشاه، گفت: براي برطرف كردن نيازهاي ضروری و تهيه لوازم خانگی، تسهيلات قرض الحسنه 1110 ميليون تومانی پيش بينی شده است كه خوشبختانه اين امر در مصوبه هيات وزيران با مجموع رقم 111515 ميليارد تومان لحاظ شده است.

كميجانی ضمن قدردانی از مشاركت فعالانه شبكه بانكي در فعاليت هاي اجتماعي اظهاركرد: برخي بانك ها با فعاليت های خود در روزهای اخير در كاستن آلام آسيب ديدگان همكاری داشته اند؛ اما همچنان انتظار داريم علاوه بر سهميه تعيين شده از سوی دولت، خود بانك ها نيز فعاليت مطلوبی را در كمك به زلزله زدگان داشته باشند.

قائم مقام بانك مركزی با بيان اينكه نظام بانكی هميشه در فعاليت های اقتصادی و اجتماعی حضور فعالانه داشته است تصريح كرد: بانك ها در تمامی فعاليت های اقتصادی مشاركت دارند و البته در هنگام وقوع چنين رخداد تلخی، نگاه ها به سمت شبكه بانكی است.

به گفته كميجانی پيش از اين نيز شبكه بانكی از طریق مكاتبه با بانك مركزی و اخذ موافقت اين بانك، اقدام به ساخت مدارس، بيمارستان ها و مراكز بهداشت مي‌كرده است و براین اساس و در شرايط فعلي نيز مي‌توان از اين ظرفيت نیز برای كمك به آسيب ديدگان كمك گرفت.

كميجاني با اشاره به نامه روز گذشته رييس كل بانك مركزی به استانداران كشور مبني بر تسریع در اعطاي تسهيلات به بنگاه های كوچك و متوسط عنوان كرد: در سال گذشته شبكه بانكی عملكرد مطلوبی را در اين باره از خود نشان داده است كه اميدواريم در سال جاری و با سرعت بيشتری اين امر ادامه يابد. همچنين و باتوجه به زلزله رخ داده در استان كرمانشاه مي‌توان اولويت ويژه‌ای را براي بنگاه های این استان درنظر گرفت.

قائم مقام بانک مرکزی در بخش ديگری از سخنان خود درخصوص كاهش نرخ سود بانكی اظهار كرد: با بازرسي های به عمل آمده توسط بخش نظارت بانك مركزی در بیش از 3600 شعبه شبكه بانكی، مشخص شد تاكنون بانک ها عملكرد مثبتی درباره رعايت نرخ سود بانكی داشته‌اند. اميدواريم اين پايبندی بانك ها به نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار همچنان استمرار يابد و در آینده نزدیک شاهد كاهش نرخ سود تسهيلات باشيم.

وی درباره بخشنامه اخیر سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص صندوق‌های سرمایه گذاری بانک ها عنوان کرد: همان گونه که سازمان بورس و اوراق بهادار نیز تأکید کرده است، صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت باید امورات خود را از شعب و بانک ها جدا کنند و نرخ سود مصوب شورای پول و اعتبار نیز باید در سپرده گذاری صندوق ها در بانک ها رعایت شود.

شبکه بانکی در حادثه کرمانشاه حضور فعال داشته باشد

معاون نظارتی بانک مرکزی در این جلسه ضمن ابراز همدردی با حادثه دیدگان زلزله اخیر، گفت: شبکه بانکی با توجه به مسئولیت اجتماعی خود باید حضور فعالانه ای در حوادثی از این قسم داشته و در فعالیت هایی همچون ساخت خانه های بهداشت، مدارس و ... مشارکت داشته باشد.

فرشاد حیدری همچنین از مشارکت و کمک های نقدی و غیرنقدی که تاکنون از سوی شبکه بانکی برای این موضوع ارایه شده است قدردانی کرد.

وی با اشاره به برخورد و پیگری قاطعانه این بانک با موسسات اعتباری غیرمجاز تصریح کرد: در سال جاری برخورد با موسسات غیرمجاز با قاطعیت بیشتری پیگیری شده و امروز شاهد آن هستیم که دیگر موسسه غیرمجازی در نظام بانکی وجود ندارد. در حال حاضر 98 درصد سپرده گذاران تعاونی منحله غیرمجاز فرشتگان وجوه خود را به طور کامل دریافت کرده‌اند و 2 درصد باقی مانده نیز که عمدتاً سپرده آنها بالای 200 میلیون تومان است، هر یک به صورت علی الحساب مبلغ 200 میلیون تومان دریافت کرده اند. همچنین و باتوجه به تأکید مقام معظم رهبری به سران سه قوه درباره ساماندهی موسسات غیرمجاز، سه تعاونی افضل توس، وحدت و البرز ایرانیان نیز به زودی تعیین تکلیف خواهند شد. امید است در آینده و با عملیاتی شدن اصلاحات در نظام بانکی شاهد فعالیت و رقابت سالم موسسات اعتباری و بانک ها در شبکه بانکی کشور باشیم.

همچنين در پايان اين جلسه مقرر شد كميته ای مرکب از مدیران عامل تعدادی از بانک های دولتی و غیردولتی به منظور بررسی بیشتر نیازهای اولویت دار آسیب دیدگان حادثه، تشکیل شده تا علاوه بر اعطای تسهیلات پیش بینی شده، کمک های ویژه بانک ها و کارکنان آنها با انسجام و هماهنگی بیشتر با مسئولان استانی صورت گیرد. كوروش پرويزيان رييس كانون بانك ها و موسسات اعتباري خصوصي به نمايندگي از بانك ها و موسسات اعتباری خصوصی و محمدرضا حسين زاده رييس شورای هماهنگی بانك های دولتی به نمايندگی از بانك های دولتی در اين كميته حضور دارند.
 



تعداد بازديدها:   6,747