روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد:

ایران؛ نایب رییس اول گروه ۲۴ صندوق بین المللی پول شد

ایران؛ نایب رییس اول گروه ۲۴ صندوق بین المللی پول شد
ایران نایب رئیس اول گروه ۲۴ صندوق بین المللی پول شد و معاون اقتصادی بانک مرکزی در جلسه مجازی گروه ۲۴ صندوق بین المللی پول شرکت کرد و به ایراد سخنرانی پرداخت.
 
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، پیمان قربانی در این جلسه مجازی گفت: در طول سه ماه گذشته، شیوع گسترده و جهانی ویروس کوويد-۱۹ ، جان انسان‌هاي بيشماري را بر روي کره زمين گرفته و علاوه بر تحميل آسيب‌هاي بزرگ انساني، اختلالات شديدي را در اقتصاد جهان به همراه داشته است. ايران نیز، با حدود ۷۵ هزار مورد ابتلا به بيماري کوويد-۱۹ و نزديک به ۵ هزار مرگ ناشي از اين بيماري، شديدترين آسيب را در ميان کشورهاي خاورميانه و گروه ۲۴ متحمل شده است.

نماینده نایب رئیس گروه ۲۴ صندوق بین المللی پول افزود: مقامات ايراني از هيچ تلاشي در جهت نجات زندگي انسان‌ها فروگذار نکرده و با اتخاذ اقدامات مالي، پولي و بودجه‌اي ضربتی، سعي در مديريت خدمات بهداشتي و اضطراري در راستاي مهار مرگ و مير ناشي از اين بيماري و کاهش آثار منفي اقتصادي، اجتماعي و انساني آن، بويژه بر خانوارها و کسب‌وکارهاي آسيب‌پذير داشته‌اند.
معاون اقتصادی بانک مرکزی همچنین اظهار داشت: به دليل تحميل تحريم‌هاي ناعادلانه و يک‌جانبه مالي و تجاري بر ايران،واردات و تأمين محصولات پزشکي حیاتی و موردنياز و ساير ملزومات به شدت تحت تأثیر  قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه پاندمي کوويد-۱۹ با هرگونه بحران مشابه قابل قياس نبوده، بیان کرد: به عنوان يک چالش جهاني نيازمند راه‌حلي جهاني است. بديهي است که تا زمان ریشه‌کن شدن اين بيماري در همه کشورهای جهان و بازگشت کامل امنيت، هيچ کشوري مصون نخواهد ماند.

معاون اقتصادی بانک مرکزی خطاب به رئيس جلسه با اشاره به واکنش سريع صندوق بين‌المللي پول و گروه بانک جهاني در قبال اين موقعيت وخيم و ملتهب، به‌خصوص در قالب ارائه بسته اضطراري بانک جهاني و تسهيلات RFI، RCF و CCRT صندوق بين‌المللي پول،ادامه داد: ما اعتقاد داریم که در اين مسير، تقويت چارچوب وام‌دهي متعارف صندوق‌ بين‌المللي پول، استفاده از تخصيص حق برداشت مخصوص و تسريع در روند مذاکرات در شانزدهمين دور بررسي عمومي سهميه‌ها مفید خواهد بود.

 معاون اقتصادی بانک مرکزی افزود: لازم است از يک سو سياست‌گذاران تلاش‌هاي خود را جهت مرتفع کردن چالش‌هاي مربوط به حوزه سلامت و اقتصاد افزايش دهند، از سوي ديگر ضروري است که به منظور ايجاد اطمينان از حصول موفقيت در ريشه‌کني پاندمي کوويد-۱۹ و همچنين احياي رشد اقتصاد جهاني، اقدامات و مساعدت‌هاي چند‌جانبه و هماهنگ به‌کار گرفته شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: همان‌گونه که در بیانیه گروه ۲۴ آمده، لازم است که کمک‌هاي مالي و فني حداکثري سازمان‌هاي بین‌المللی و محلي به کشورهاي عضو G24 به شيوه‌اي برابر، عادلانه و به‌دور از هرگونه تبعيض ارائه شود.
   


تعداد بازديدها:   3,928