انتقال الکترونیکی وجه از يک بانک به بانک ديگر بدون هيچ گونه محدوديت امکان پذير شد

  به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ، انتقال وجه از يک بانک به بانک ديگر که به طور سنتي با استفاده از چک هاي رمزدار بانکي يا ايران چک يا حمل فيزيکي اسکناس صورت مي گيرد ،از اردیبهشت ماه سال جاری بصورت الکترونیکی نیز امکان پذیر شد .
     پياده سازي کامل سامانه تسويه ناخالص آني (ساتنا) در بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران اين امکان را فراهم کرد .با استفاده از اين خدمت بانکي ، مشتري با مراجعه به شعبه بانک خود فرم تقاضاي انتقال وجه از طريق ساتنا را با ذکر نام بانک گيرنده ، شماره حساب و نام دريافت کننده وجه تکميل نموده و بانک نيز پس از برداشت مبلغ از حساب مشتري ، دستور پرداخت به ساتنا صادر مي نمايد.
    براساس دستور پرداخت صادره ، وجه به صورت الکترونيکي به بانک گيرنده وجه منتقل مي شود . بانک گيرنده وجه نيز مبلغ موردنظر را به حساب ذينفع واريز مي نمايد.
    به اين ترتيب مشتري با يک بار مراجعه به شعبه بانک خود مي تواند از اين خدمت استفاده کند و برخلاف روش سنتي ديگر نياز به مراجعه به بانک گيرنده وجه نيست.
     در ابتدا مبالغ بيش از پانصد ميليون ريال از اين طريق از يک بانک به بانک ديگر قابل انتقال بودند. ليکن به منظور فراگير نمودن آن ، از تاريخ 1/7/1387 به صورت آزمايشي تمامي شهروندان مي توانند براي انتقال تمامي مبالغ اعم از خرد وکلان و بدون هيچ گونه کارمزدي از اين خدمت استفاده نمايند. اين سامانه از تاريخ 1/7/1387 به طور آزمايشي توسط بانک ها مورد بهره برداري قرار مي گيرد و در فاصلة 20 روز بانک ها نسبت به ايجاد آمادگي ، تنظيم نرم افزارها ، آموزش کارکنان و ارائه توضيحات و تبليغات لازم به مردم اقدام نمايند و از 21/7/1387 اين خدمات به صورت کامل در بانک ها ارائه شود.
    هم اکنون با استفاده از اين خدمت ، بانک ها مي توانند هر مبلغي را به هر حسابي در هر بانک ديگري به صورت الکترونيکي منتقل نمايند و ديگر اين خدمت منحصر به حساب هاي موجود در يک بانک نيست. بنابراين يک شخص با داشتن صرفا يک حساب بانکي قادر است هرگونه پرداخت يا دريافت در بانک هاي کشور را انجام دهد و ديگر نياز به افتتاح حساب هاي متعدد در بانک هاي مختلف وجود ندارد. اين امر کمک شاياني به بانک ها در زمينة کاهش تعداد حساب هاي غيرفعال خواهد کرد.



تعداد بازديدها:   14,548