مراسم تودیع دکتر مظاهری ومعارفه دکتر بهمنی با حضور رییس جمهور برگزار شد

مراسم تودیع دکتر مظاهری ومعارفه دکتر بهمنی با حضور رییس جمهور برگزار شد

   به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ،مراسم تودیع  دکتر مظاهری ومعارفه دکتر بهمنی با حضور رییس جمهور ، معاون اول رییس جمهوری ، معاون رئیس جمهور در سازمان میراث فرهنگی ،وزیر امور اقتصادی و دارایی ، جمعی از نمایندگان مجلس ، اعضای هیات عامل ، مدیران کل و مدیران بانک مرکزی ومدیران  شبکه بانکی کشور،صبح روزدوشنبه 15/7/87در محل ساختمان بانک مرکزی برگزار شد.
  دراین مراسم ابتدا آقای دکتر مظاهری رییس کل سابق بانک مرکزی با اشاره به عملکرد بانک مرکزی طی دورة تصدی یک سالة خود به ارائة سخنرانی پرداخت . وی ایجاد ثبات و آرامش در عرصة اقتصادی را به عنوان یک اصل اساسی برشمرد و اظهار داشت : حتی تغییر رییس کل بانک مرکزی هم نباید منجر به برهم خوردن ثبات و آرامش در عرصه فعالیت اقتصادی کشور شود.
   وی گفت : رییس کل بانک مرکزی این ظرفیت و ویژگی را دارد که آرامش لازم را در نظام پولی کشور برقرار کند .
دکتر مظاهری تعادل را کلمة کلیدی در مدیریت اقتصادی دانست وابراز داشت : تعادل ریال ، تعادل ارز ، تعادل مسئولیت و اختیار و تعادل عرضه و تقاضا از جمله مواردی است که برقراری آن برعهدة دولت است و این تعادل اقتصادی با ابزارهای اقتصادی برقرار شود .
   وی با تاکید بر این که ذخایر بانک مرکزی قوام ارزی و اعتبار کشور است ، ادامه داد : این ذخایر پول مردم است و دولت یک بار آن را به بانک مرکزی فروخته و دیگر صاحب اختیار آن نیست . رییس کل سابق بانک مرکزی با تاکید بر پرهیز از افراط و تفریط در تصمیمات اقتصادی به وجود نرخ تورم یازده درصدی و سود بانکی 24 درصدی در سال های گذشته اشاره کرد و گفت : درحال حاضر نیز که تورم حدود 20 درصد است می خواهیم سود بانکی را به 12 درصد برسانیم.
   دکتر مظاهري ارزيابي و مقايسه وضعيت كشور را با شاخص‌هاي داخلي كاري اشتباه توصيف كرد و گفت: بايد وضعيت اقتصادي كشور را با كشورهاي همسايه و ديگر كشورهايي كه پيشرفت كرده‌اند مقايسه كنيم. لازم است در عالم رقابت فكر كنيم هم در صحنه داخلي فراهم كردن زمينه رقابت سالم بين فعالين اقتصادي مهم است و هم در صحنه بين المللي فراهم كردن رقابت بين ايران و ايرانيها و ديگران و رقبا از جايگاه ويژه‌اي برخوردار است.
  دکتر مظاهري تورم موجود را ناشي از كاهش عرضه به واسطه کمبود، كاهش توليد و خشكسالي، افزايش هزينه عوامل توليد مانند سوخت و انرژي و افزايش تقاضا نسبت به عرضه به واسطه رشد نقدينگي دانست و با بيان اينكه دو عامل اول تا حدودي خارج از اراده است عامل سوم را عاملي اختياري و بسيار تأثيرگذار توصيف كرد.
وي تصريح كرد: عدم رعايت انضباط مالي و روي آوردن به سياست توسعه، هزينه‌هاي دولتي و توليد پول و توزيع پول در جامعه نشانه‌اي از علاقه و همت و كوشش دولت در خدمت جامعه نيست.
   رئيس كل سابق بانك مركزي ادامه داد: در مورد سيستم بانكي از حدود دو ماه قبل بسته‌اي تحت عنوان پيشنهادهاي «نجات سيستم بانكي» در 46 صفحه و يك خلاصه چهار صفحه‌اي ارائه شده است كه بخشي از آن تأييد و اجرا شده و بخشي از آن هم تأييد نشده اما از آنجا كه جزء حيطه وظايف بانك مركزي بود به اجرا رسيد.
وي افزود: بخشي از اين بسته توسط مجمع تشخيص مصلحت نظام عملي شد و بخش‌هايي از آن هنوز به مرحله اجرا نرسيده و در قالب پيشنهاداتي است كه هنوز به قوت خود باقي است.
 دکتر مظاهري خاطرنشان كرد: توصيه مي كنم آن مجموعه كه تصوير و تحليلي از وضعيت فعلي سيستم بانكي به همراه مجموعه‌اي از راه‌حلها است در اختيار گروهي خبره و كارشناس قرار گيرد تا نسبت به بررسي و حك و اصلاح و عملياتي كردن آن تصميم گيري شود.
   در ادامه این مراسم  دکترمحمود احمدي نژاد رئيس جمهور طی سخنانی اظهار داشت: وظيفه بانك مركزي ترجمه نسخه‌هاي ديگران نيست، مي‌بينيد كه آمريكا كه قله سرمايه‌داري محسوب مي‌شود الان به بن‌بست مطلق رسيده است و ما نمي‌خواهيم به آنجا برسيم.
وي افزود:‌ متخصصان ما اين توانايي را دارند كه طراحي متناسب خودمان را داشته باشند و البته از تجربيات ديگران هم استفاده كنند،‌ مهم ترجمه حرف‌هاي خوب در عمل است و اين هنر مديريت انقلابي و كار كارشناسي است
معتقدم متخصصين بانكي ما توانايي اين را دارند كه الگوي توسعه ايراني اسلامي را در اقتصاد اجراكنند.
رئيس جمهور بدترين وضعيت را سياست‌زده شدن سيستم بانكي دانست و گفت: آقاي مظاهري زحمات فراواني كشيد و در طول اين مدت 6 بار و شايد بيشتر،‌ چند بار بصورت حضوري و چند بار بصورت مكتوب استعفا داده بودند كه بالاخره پذيرفتم.
 وي  دکتر مظاهري را فردي خدوم توصيف كرد و افزود: آقاي بهمني هم فردي شناخته شده است كه كار خود را از پائين‌ترين سطوح بانكي آغاز كرده و تمام اين سيستم را مي‌شناسد.
 دکتر احمدي نژاد با تاكيد مجدد بر لزوم طراحي مدل‌هاي بومي در اقتصاد گفت: حرف‌هاي روزنامه‌ها و اظهارنظرهاي اين و آن، بازار را تحت تاثير قرار نمي‌دهد بلكه واقعيت‌هاي پولي و مالي منجر به اين مسئله مي‌شود. از جمله اين واقعيت‌ها اين است كه مردم مي‌بينند بعضي از افراد به راحتي وام‌هاي ده‌ها ميلياردي دريافت مي‌كنند و از آن طرف يك فرد يا تعدادي از افراد براي راه‌ انداختن يك بنگاه كوچك توليدي و دريافت وام ناچيز با مشكلات متعدد مواجه مي‌شوند.
  رئيس جمهور اصل 44 را تئوري اقتصاد اسلامي دانست و خواستار اجراي مدل‌هاي توسعه بر اساس آن شد. احمدي نژاد در ادامه سخنانش با اشاره به لزوم خارج شدن پول از انحصار اظهار داشت: با  هنر بانك مركزي پول بايد از انحصار بيرون بيايد.
احمدي نژاد با بيان اينكه سوء استفاده‌گرها آدرس غلط مي‌دهند اما مديران پولي و بانكي بايد كار را كنترل و هدايت كنند، اظهار داشت: معوقه‌ها بايد به بانك‌ها برگردد و براي اين كار بايد از خود دولتي‌ها شروع كنيد؛ از همان كساني شروع كنيد كه پول‌ها را بردند و نياوردند.
  وي با بيان اينكه سيستم بانكي بايد تهديدهاي نظام سلطه را به فرصت تبديل كند، گفت: تحريم بهترين فرصت است كه نظام مالي راازسلطه سيستم اختاپوسي سرمايه‌داری جهاني نجات دهيم،ما خودمان را از سلطه سياسي نجات داديم اما در برابر سلطه اقتصادي نمي‌شود كه بنشينيم تا آنها فشار بياورند و ما هم فشار را به داخل منتقل كنيم؛‌ دهها رئيس دولت اعلام آمادگي كرده‌اند كه ما در اين زمينه شبكه جديدي طراحي كنيم و آنها هم به ما خواهند پيوست و در اين صورت مي‌توانيم نه تنها خودمان بلكه دنيا را هم نجات دهيم، ما مي‌توانيم سيستم بانكي و پولي عادلانه را طراحي كنيم.
  رئيس جمهور در ابتداي سخنانش كه پس از سخنان مظاهري رئيس كل سابق بانك مركزي آغاز شد، اظهار داشت:‌ توديع و معارفه هميشه حال و هواي خاص خودش را دارد.  وي دکتر مظاهري را از دوستان خوب و خدمتگزار دانست و افزود: آقاي مظاهري حرف‌هاي خوبي زدند كه اكثر آنها جزو مطالبات بنده بوده است و البته بعضي از نظرات ايشان هم مخالفان جدي دارد و به نظرم رسيد كه آقاي داودي بايد تمهيدي بينديشد كه در جلسات كارشناسي فرصت كافي به همه براي اظهارنظر و بحث كارشناسي داده شود چون ظاهرا در جلسات كارشناسي فرصت لازم به ‌آقاي مظاهري نداده بودند.
دکتر محمود بهمنی نیزدر مراسم معارفه خود به عنوان رئیس کل بانک مرکزی با تشکر از انتخاب وی به عنوان رئیس کل جدید بانک مرکزی توسط رئیس جمهوری، گفت: عظمت وظیفه ای که به عهده من گذاشته شده را درک می کنم و از خداوند می خواهم که تدبیر و پایداری و استواری در این کار را برای من حفظ کند.
  رئیس کل جدید بانک مرکزی، این بانک را مرکز پولی کشور ذکر کرد و افزود: با توجه این امر نه تنها وظیفه خود را اجرای سیاستهای درست پولی و بانکی می دانم، بلکه در راستای اجرای درست مقررات حرکت می کنم.
وی گفت: اینک صلاح خود می دانم که پارامترهای رفتاری خود را حساب شده تغییر دهیم؛ گرچه حق انتخابی جز کنترل و مهار تورم نداریم و درمان پرخوری و بدخوری را با اصلا نخوردن نمی دانم.
  دکتر بهمنی با تاکید بر اینکه به حمایت از تولید و پیگیری از جلوگیری تعطیلی کارخانجات اعتقاد دارم و می دانم که با اعطای تسهیلات به طرحهای نیمه تمام می توان برای صدها هزار میلیارد تومان از منابع کشور را که در این طرحها قفل شده را چاره اندیشی کرد.
 وی با تایکد بر اینکه طرحهای خوابیده هم اکنون نیازمند نقدینگی است، افزود: باید به کمک خود آنها پروژه ها را تکمیل کرد و باید بخشی از منابع توسط خود این طرحها تامین شود.
رئیس کل جدید بانک مرکزی با تاکید بر اینکه باید سرمایه در گردش واحدهای تولیدی را در نظر بگیریم، افزود: هم اکنون صدها هزار میلیارد ریال مطالبات معوق داریم که اگر بخشی از آنها وصول و به این واحدها تزریق شود، با تزریق نقدینگی جدید مواجه نخواهیم شد.
  رئیس کل جدید بانک مرکزی با اشاره به اینکه باید در راه اندازی تولید و افزایش صادرات قیام کنیم، اظهار داشت: هم اکنون با کمبود شدید نقدینگی برای سرمایه در گردش واحدهای تولیدی مواجه هستیم و بانک مرکزی بهترین راه را هدایت منابع و نظارت بر مصرف آن می داند.
وی گفت: اگر در هنگام اعطای تسهیلات بانک اطلاعات جامع مشتریان نظام بانکی را می داشتیم ، شرکتهای اقماری از بانکها تسهیلات نمی گرفتند.
وی افزود: بانکها از لحاظ منابع باید تقویت شوند و کنترل و هدایت پول باید مدنظر باشد، همچنین بانکداری اسلامی را باید رعایت کرد و اگر تسهیلات بانکی به انحراف برود به این معنا است که سود دریافتی ربوی است.
 وی اظهارداشت: با 38 سال سابقه در سطوح مختلف سیستم بانکی و 25 سال تجربه دانشگاهی همواره بر مبنای خرد جمعی تیم اقتصادی حرکت می کنم و از نظرات کلیه اقتصاددانان استقبال خواهم کرد.
دکتر بهمنی  اهم برنامه های جدید این بانک را 18 محور اعلام کرد و افزود: تنظیم و اجرای سیاستهای پولی و ارزی، هماهنگی آن با سیاست مالی  برای کنترل تورم و تحرک تولید، کنترل و نظارت بر مدریت نقدینگی، استفاده از منابع بانکی برای تحرک تولید و انضباط پولی شبکه بانکی کشور از جمله این برنامه ها است، به عبارت دیگر سیاست انبساطی یا انقباضی را قبول ندارم بلکه سیاست انضباط پولی باید مد نظر قرار گیرد.
 وی ایجاد شرایط لازم برای حفظ ارزش پولی و رشد اقتصاد کشور، حمایت از سرمایه گذاری مولد و حمایت از صادرات، برنامه ریزی برای کارآمد تر کردن نظام پولی و مالی، ساماندهی بازار غیر متشکل پولی را نیز از دیگر برنامه های آتی خود در این بانک اعلام کرد و افزود: در زمان حضورآقای دکتر  مظاهری در بانک مرکزی ساماندهی بازار غیر متشکل پولی آغاز گردید، به نحوی که 20 سازمان غیر متشکل پولی در کشور وجود داشت که برای 12 موسسه پولی و مالی موافقت اصولی صادر گردید .
 دکتر بهمنی نهادینه کردن سنت قرض الحسنه، صیانت از استقلال بانک مرکزی، تنظیم بازار ارزی کشور، کاهش میزان بدهی بانکها به بانک مرکزی طی یک برنامه زمان بندی شده از محل وصول مطالبات و فروش اموال و املاک مازاد نظام بانکی و واگذاری شرکتهای تحت پوشش نظام بانکی را ازدیگر برنامه ها اعلام کرد.
وی ادامه داد: هم اکنون متجاوز از 50 هزار میلیارد ریال ارزش سهام شرکتهای تحت پوشش نظام بانکی است که باید به منابع تبدیل و در خدمت تولید قرار گیرد.
  وی بر گسترش بانکداری الکترونیک در کشور، برنامه ریزی در جهت کاهش وصول مطالبات سیستم بانکی و فعال سازی شرکتهای وصول مطالبات و درنظر گرفتن درصدی از این مطالبات در صورت بازگشت آنها به سیستم بانکی برای این شرکتها، برنامه ریزی برای فروش دارایی های مازاد نظام بانکی، گسترش فعالیت بانکهای ایرانی در خارج از کشور، توسعه بانکهای خارجی در ایران، طراحی  لازم برای فعال کردن نهادهای بین بانکی، تقویت نظارت شبکه بانکی و بانک مرکزی، ایجاد و ساماندهی سیستم اطلاعات یکپارچه و پیگیری  لایحه افزایش سرمایه بانکها را از دیگر برنامه ها اعلام کرد.
   دکتر بهمنی رئیس کل جدید بانک مرکزی در پایان ضمن تشکر ازدکتر مظاهری اظهار داشت:  دکترمظاهری همواره برای من عزیز و قابل احترام بوده  و امید است از وی در سنگری مهمتر استفاده شود.




تعداد بازديدها:   8,436