رئیس کل بانک مرکزی :«برای مهار تورم می بایست تولید را افزایش دهیم»

   به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ، رئیس کل بانک مرکزی در جلسه مدیران خانه های صنعت و معدن استان ها که در بانک مرکزی تشکیل شد اظهار داشت :  راه های مختلفی برای کاهش نرخ تورم وجود دارد که یکی از آنها  افزایش تولید است . ضمن اینکه بحث عرضه و تقاضا در مورد نرخ تورم مطرح است و ما در شرایط حاضر بحث عرضه را مورد تاکید قرار داده ایم. نرخ تورم  طی یک سال گذشته به طور میانگین بیش از 24 درصد بوده و قرار است تا پایان سال آن را کاهش دهیم. در این راستا باید از واحدهای تولیدی و صنعتی حمایت کنیم . باتوجه به شرایط فعلی می بایست منابع ارزی را مدیریت کرده ، برای واردات مواد اولیه ، واسطه ای و ماشین آلات اولویت قائل شویم . در شرایطی که کارخانه های ما به مواد اولیه احتیاج دارند، انصاف نیست که این منابع صرف ورود کالاهایی شوند که دردی از اقتصاد ما را دوا نمی کنند. ما باید دراین زمینه بر برنامه های میان مدت و کوتاه مدت تاکید کنیم.
       ایشان در مورد بحران به وجود آمده در امریکا و اروپا و تزریق میلیاردها دلار به صنعت این کشورها عنوان کرد: در حقیقت ما قبل از آن ها به این نکته رسیدیم و این راه را راه درستی می دانیم. شاید برخی فکر می کردند که با این کار منابع به جامعه تزریق می شود و براثر افزایش پایه پولی ، تورم نیز افزایش می یابد . اما این نظرات بدون توجه به شرایط دربخش تولید و صنعت است و درواقع تا زمانی که بیماری ایجاد نشده باید با واکسن جلوی آن  را گرفت، ولی زمانی که بحران ایجاد شد باید خیلی هزینه کرد تا بهبودی حاصل شود.
     رییس کل بانک مرکزی افزود : ما اکنون شروع به اصلاح بافت مالی بانک ها کردیم و معتقدیم با چالشی که در آن سوی مرزها ایجاد شده ، باید بانک هایمان را تقویت کنیم .
     اگر بانک ها افزایش سرمایه بدهند، آن را بلافاصله به تولید تزریق می کنیم و برای تحقق این بخش، کنترل و نظارت را ملاک کارمان قرار داده ایم .
     ایشان همچنین یکی از امن ترین جاها برای نگهداری وجوه حساب ذخیره ارزی را افزایش سرمایه بانک ها از این محل عنوان کرد و افزود دارایی های ما باید به ثروت تبدیل شود نه هزینه.
     دکتر بهمنی شرایط فعلی را به مثابه فرصت مناسبی دانستند که بانک ها می توانند دارایی های مازاد را بفروشند، سهام شرکت های تحت پوشش خود را واگذار کنند و وقت آن فرا رسیده است که دولت با بخش خصوصی رقابت نکند و در حقیقت نقش خود را که نظارت است، ایفا نماید.
    رییس کل بانک مرکزی با اشاره به این که مشکلات در بخش تولید زیاد است، افزود : همه این مشکلات را بانک ها نمی توانند حل کنند. بلکه مجموعه  دست اندرکار باید دست به دست هم بدهند تا بتوانند موانع را از سر راه تولید و صنعت بردارند.



تعداد بازديدها:   7,324