رئیس کل بانک مرکزی:اجرای نظام سنجش اعتبارموجب سرعت در اعطای تسهیلات می شود

  به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ،رئیس کل بانک مرکزی در همایش بین المللی نظام جامع سنجش اعتبار با اشاره به اینکه اساس اعتبار سنجی مبتنی بر وجود اطلاعات درست و کافی از متقاضیان است، گفت: زمانی می توانیم اعتبار سنجی درست وصحیحی انجام دهیم که بانک جامع اطلاعاتی مناسبی در اختیار داشته باشیم . فقدان چنین بانک  اطلاعاتی منجر به اعطای تسهیلات به افرادی  می شود که اهلیت لازم برای دریافت آن را ندارند.
  دکتر بهمنی افزود : در سال 1381 مطالبات معوق بانک ها 1/7 درصد بود. درحالی که این رقم در پایان دی ماه سال 1387 به بیش  از 20 درصد رسید که رقم اسمی و نقدی آن در حدود 380 هزار میلیارد ریال است. چنین مسایلی به خاطر نبود بانک جامع اطلاعاتی اتفاق می افتد چرا که افراد با تاسیس شرکت های اقماری و درچندین نوبت اقدام به دریافت تسهیلات از بانک های مختلف می کنند و از خلاء بی خبری بانک ها و فقدان بانک جامع اطلاعاتی سوء استفاده می نمایند.
   رییس کل بانک مرکزی افزود : امروزه نمی توانیم براساس راهکارهای گذشته تصمیم گیری و عمل کنیم .در سال های گذشته برای اعطای تسهیلات و اعتبارات از مشتریان وثیقه دریافت می شد و صلاحیت فنی مشتری بررسی می گردید ولی بعدا" به این نتیجه رسیدیم که وثیقه نمی تواند عامل برگرداندن تسهیلات اعطایی باشد. درحال حاضر هزاران میلیارد وثیقه داریم که برای ما پول نمی شود . وقتی سنجش اعتبار کنیم و تشخیص بدهیم که فعالیت اقتصادی موردنظر می تواند اعتبار پرداختی را برگرداند دراین صورت می توان نسبت به اعطای آن اقدام کرد.
  دکتر بهمنی افزود :بحرانی که در آمریکا و اروپا به وجود آمد ناشی ازعدم اطلاعات نبود بلکه به دلیل عدم اعتبارسنجی درست از فعالیت های اقتصادی بود. در کشور ما کمتر پروژه ای را می توان یافت که سیستم بانکی در آن نقش نداشته باشد.
  وی اظهار داشت : نظام سنجش اعتبار یک سیستم مکانیزه است که دیگر نمی توان در آن اختلال ایجاد کرد. از طرف دیگر اجرای آن آثار مثبت و مفیدی را به دنبال دارد. زیرا موجب سرعت در اعطای تسهیلات ، کاهش مطالبات معوق ، کاهش ریسک بانک ها و بهبود سودآوری بانک ها می گردد.
بهمنی تصریح کرد: از سال 63 ما در کنار بانکداری بدون ربا قرار گرفته ایم و لازمه این نوع بانکداری وجود اطلاعات است.
   رئیس کل بانک مرکزی گفت : برخی معتقدند پول و سرمایه از یکدیگر جدا هستند ، درصورتی که پول و سرمایه در بانکداری بدون ربا به یکدیگر تعلق دارند .
  ایشان کنترل و هدایت پول و تعدیل فرهنگ وثیقه را از ویژگی های بانکداری بدون ربا عنوان کرد و افزود: زمانی می توان وثیقه دریافت نکرد که اطلاعات جامع و کاملی در اختیار باشد.
    دکتر بهمنی سال آینده را سال کنترل و نظارت بر سنجش دقیق اعتبار خواند و گفت: قانون اجرای بانک اطلاعاتی جامع  توسط مجلس و هیئت وزیران تصویب و کارهای اجرایی آن آغاز شده است.
   در ادامه دکتر بهمنی ، رییس کل بانک مرکزی و شمس الدین حسینی وزیر امور اقتصادی با امضاء توافقنامه نظام جامع سنجش اعتبار و بانک جامع اطلاعاتی ، لوح آن را نیز رونمایی کردند.

 



تعداد بازديدها:   7,390