تاکید رئیس کل بانک مرکزی بر حمایت سیستم بانکی کشور از تولید و صنعت

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ، رئیس کل بانک مرکزی در پنجمین جشنواره تجلیل ازقهرمانان صنعت کشورکه روز شنبه مورخ 30/8/1388 در محل همایش های بین المللی صداو سیما برگزار شد بر حمایت سیستم بانکی کشور از تولید وصنعت تاکید کرد.
    دکتر بهمنی با حمایت از صنعتگران جوان اظهارداشت : ابتدا لازم است به جوانان بهای بیشتری بدهیم و با پشتیبانی از این قشر فعال و پویا  ومتناسب با شرایط موجود زمینه فعالیت آنان در بخش صنعت و تولیدرا برای رسیدن به اهداف مورد نظر فراهم کنیم.
   وی افزود:اکنون شرایط جهانی با سرعت زیادی در حال تغییر است وما می توانیم با استفاده ازاستعداد وتوانایی قشر جوان ،شرایط تولید و صنعت کشور را با استانداردهای جهانی تطبیق بدهیم وبا انجام حمایت های مالی  بتوانیم اهداف سند چشم انداز را محقق کرده و با دست یابی به الگوی مصرف مناسب در مسیر رشد و توسعه پایدار گام برداریم.
   رئیس کل بانک مرکزی افزود : خوشبختانه در سال گذشته با حمایت هایی که از سوی شبکه بانکی صورت گرفت صنعت کشور توانست در مقابل مشکلات مقاومت کند.در همین زمینه سیستم بانکی بیش از 3درصد از آنچه که قبلا" برای صنعت کشور در نظر گرفته شده بود، تزریق مالی نمود. در حال حاضر نیز بانک مرکزی پیشنهاد 150 هزار میلیارد ریال افزایش تسهیلات از محل حساب ذخیره ارزی را  برای حمایت از صنایع به مجلس  ارایه کرده است.
  دکتر بهمنی اظهار داشت: توان مالی بانک ها محدود است و نمی توانند تمامی نیازهای مالی صنعت را تامین کنند به همین خاطر چنانچه این بخش بتواند از منابع مالی خارجی ،تسهیلات مورد نیاز خود را تامین نماید بانک مرکزی از آن حمایت خواهد کرد .
    وی افزود: وقتی منابع مالی را به واحد های تولیدی که با  30 یا 40 درصد  فعالیت مي كنند تزریق کنیم تولید آنها به بالای 80 درصدافزایش پیدا می کند .این سیاست می تواند ایجاد اشتغال وعرضه کالا را در پی داشته باشد.ولی اگر همین نقدینگی در سفته بازی مصرف شود می تواند نتیجه معکوس داشته وبه جای تحریک عرضه موجب افزایش تقاضا شود.بنابراین باید تمامی سیاست ها و تصمیم گیری ها  معطوف به حمایت از واحدهای تولیدی باشد که بتوانند افزایش شغل و حفظ اشتغال را بدنبال داشته باشد.
 دکتر بهمنی در ادامه  گفت : طرح های نیمه تمام كه منابع مالی در آنها مصرف شده در کشور رها شده اند  و ما می بایست این طرح ها را در الویت قرار دهیم . برای این منظور لازم است به بخش خصوصی اعتماد کرده و راه اندازی وبه ثمر رسیدن این طرح ها  رابه آنها واگذارکنیم.
  رئیس کل بانک مرکزی افزود: در بسته سیاستی – نظارتی، بانک مرکزی در تخصیص منابع مالی، 35 درصد به بخش صنعت ومعدن ،25 درصد به بخش کشاورزی، 20 درصد به بخش مسکن ،12 درصد به بخش خدمات وبازرگانی و8 درصد را به بخش صادرات اختصاص داده است و این نشان دهنده گرایش بانک مرکزی به بخش تولید و صنعت است. از طرف دیگر بانک مرکزی برای اینکه بتواند منابع مالی بیشتری تزریق کند ذخیره قانونی را نیز از 17 درصد به 10 درصد کاهش داد تا با اعمال سیاست انبساطی ، حمایت بیشتری از واحدهای تولیدی و صنایع کشور به عمل آورد.



تعداد بازديدها:   5,836