تشریح سیاست های ارزی بانک مرکزی

    به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ،جناب آقای سیدعلی معاون ارزی بانک مرکزی روز شنبه مورخ 22/05/1390طی نشست خبری به تشریح سیاست های ارزی بانک مرکزی در خصوص یکسان سازی نرخ ارز پرداخت.
   وی با اشاره به اینکه سیاست  یکسان سازی  نرخ ارز در سال های 1371 و 1372 انجام شد ولی به دلیل واردات بی رویه موفقیت آمیز نبود، اضافه کرد: در سال 1381 مجدداً این سیاست انجام شد که تا هشت ماه گذشته موفق بود اما بدلیل تحریم ها و توزیع نا مناسب ارز در شبکه های توزیع مجدداً نوساناتی در بازار ارز بوجود آمد.
ایشان با ارایه آماری از منابع ارزی حاصل از واردات و صادرات  در سال های1388 و 1389 اشاره کرد با این منابع قاعدتاً نباید نوسانات ارزی بوجود می آمد اما بدلیل اختلاف بین نرخ رسمی و آزاد ارز تقاضاهای واهی ایجاد شد که این خود موجب نوسانات در بازار ارز گردید.
 معاون ارزی بانک مرکزی همچنین سه سیاست آزاد شدن حواله ارز تا مبلغ 500 هزار دلار جهت ورود کالا به داخل کشور از طریق سیستم بانکی، افزایش خطوط ریفاینانس برای صادرکنندگان  و  سهولت ارایه ارز به مسافران را از جمله اقدامات بانک مرکزی برای یکسان سازی نرخ ارز برشمرد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا تصمیم مجلس سنای آمریکا مبنی بر تحریم بانک مرکزی وجهه قانونی دارد و در صورت بروز چنین تصمیمی چه تاثیراتی خواهد داشت، عنوان کرد: به لحاظ قوانین و همچنین عرف بین الملل ، بانک های مرکزی دنیا از تحریم مصون هستند و به نظر ما این اتفاق نخواهد افتاد البته در صورت وقوع، تمهیداتی در این زمینه اندیشیده شده است.
معاون ارزی بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که خیلی از کارشناسان ریشه آغاز بحران ارزی را در بسته سیاستی – نظارتی سال 90 می دانند، عنوان کرد: نوسانات ارزی از اول مهرماه سال گذشته آغاز شد در حالی که بسته سیاستی – نظارتی بانک مرکزی اواخر اسفند ماه سال 1389 ابلاغ شد البته این بسته می توانست  نوسانات ارزی را تشدید کند.
سیدعلی با اشاره به اینکه میزان فروش ارز مسافرتی در سال کمتر از 7 میلیارد دلار نیست ،افزود: در 4 ماهه اخیر 1 میلیارد و700 میلیون دلار ارز مسافرتی به فروش رسیده است.
معاون ارزي بانك مركزي تحريم، اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها و افزايش بحران‌هاي جهاني را در نوسانات ارزي كشور موثر دانست و گفت: نبايد اين مسايل را در اتفاقات اخير ناديده گرفت.
این مقام مسئول بانک مرکزی  در پاسخ به این سوال که شکاف ارزی بین نرخ آزاد  و نرخ رسمی  اقتصادی، سیاسی یا سوداگری است ؟پاسخ داد ، اولین بحث این است زمانی که انتقال ارز به طور عادی به یکسری مجاری غیربانکی منتقل می شود و در همین مسیر نیز افزایش پیدا می کند قاعدتاً نقش سوداگری نمود پیدا می کند البته تحریم ها ودلایل اقتصادی هم در نوسانات ارز تاثیر دارند. 

 



تعداد بازديدها:   8,767